Cisco si-a anuntat intentia de a achizitiona MOTO Development, companie privata de consultanta specializata in dezvoltarea de produse si strategii de produse pentru industria de bunuri de larg consum.

Aceasta aduce in interiorul Cisco o echipa cu mai mult de 35 de consultanti in industria bunurilor de larg consum.

Termenii financiari ai tranzactiei sunt confidentiali. Achizitia este asteptata sa se finalizeze in al patrulea trimestru al anului financiar 2010 al Cisco. La incheierea achizitiei, angajatii companiei MOTO, care are sediul central in San Francisco, California, vor deveni parte a echipei Cisco Consumer Products.

Totodata, Cisco are in plan sa achizitioneze compania privata CoreOptics, cu sediul in San Jose, California, specializata in proiectarea de solutii de procesare digitala in cadrul retelelor optice de mare viteza.

Achizitia va permite companiei sa echipeze clientii sai, furnizori de servicii, cu tehnologie avansata de transmitere a datelor. Vitezele astfel obtinute pot atinge 100Gbps si permit scalarea retelelor pentru a face fata traficului IP generat de cerintele video, de mobilitate si de serviciile de tip cloud computing.

Potrivit termenilor acordului, Cisco va plati aproximativ 99 milioane dolari in numerar si stimulente de retinere, in schimbul tuturor actiunilor CoreOptics. Achizitia este asteptata sa se finalizeze in a doua jumatate a anului calendaristic 2010.