Producatorul de smartphone-uri Research In Motion testeaza o tableta si un software care sa mentina pozitia BlackBerry, dupa ce a pierdut teren in fata unor terminale cu ecran tactil precum iPhone si iPad, scrie presa internationala.
Potrivit unor surse apropiate situatiei citate de The Wall Street Journal, RIM testeaza un smartphone cu ecran tactil si cu tastatura glisanta.

Telefonul mobil va avea un nou sistem de operare semanand cu cel al iPhone, avand un sistem ce permite interfata cu ecran tactil.

De asemenea, RIM testeaza o tableta care sa functioneze ca un ecran mai mare pentru telefonul BlackBerry. Acest terminal, care este in dezvoltare, se va conecta la reteaua de telefonie mobila prin telefonul BlackBerry.

Executivii RIM au anuntat anterior ca la sfarsitul anului va lansa un telefon cu un nou sistem de operare si un nou browser web.

Noile oferte vin dupa ce compania care pentru mult mult timp a dominat piata americana de smartphone-uri se confrunta cu o competitie provenita din partea unor terminale dezvoltate de Apple si cele care ruleza cu sistemul de operare Android de la Google.

Totusi, RIM vinde mai multe smartphone-uri decat iPhone, iar in 2009 a avut o cota de piata de 19%, potrivit Strategy Analytics.

Numarul mare de aplicatii oferit de iPhone si experienta utilizatorului sunt principalii factori care atrag noi consumatori. Cota de piata a RIM din America de Nord a scazut de la 54%, cat era in primul trimestru, la 38%, in timp ce felia Apple a crescut de la 18% la 23%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri