„Orice crestere de TVA duce la scaderea consumului si ne asteptam la o astfel de diminuare, dar este greu de spus care va fi aceasta. Scaderea preturilor pentru serviciile de internet a fost o decizie luata inainte de aceasta hotarare, iar de acum inainte preturile de lista vor ramane la fel. Oricum, scaderea tarifelor cu pana la 29% pe segmentul broaband compenseaza cresterea TVA la 24%”, a afirmat Yorgos Ioannidis.

Compania a anuntat micsorarea tarifelor pentru serviciile de internet de mare viteza cu intre 17 si 29 procente, cele trei oferte ale operatorului avand preturi de acum inainte intre 2,9, si 5,9 euro pe luna, fara TVA pentru viteze intre 2 si 100 Mpbs.

Seful Romtelecom a explicat ca reducerea a fost posibila datorita reducerii cheltuielilor care s-au facut in ultimii trei ani, reduceri care au implicat si restructurarea companiei si implicit scaderea numarului de angajati de la 12.500 de persoane in martie 2008 la mai putin de 9.000 in prezent.

Ioannidis a adaugat ca operatorul va lansa pachete de servicii noi in septembrie ori de Craciun, iar o noua micsorare a preturilor este posibila, dar in functie de evolutia economiei.