Grupul german Siemens si-a ridicat prognoza pentru acest an dupa ce a anuntat cresterea profitului operational cu 40% in trimestrul aprilie-iunie, al treilea al anului fiscal 2009-2010, datorita reducerilor de costuri si deprecierii euro, care a sprijinit exporturile, conform Mediafax.

Estimarile optimiste ale Siemenes reflecta rezultatele solide raportate de unii dintre concurentii gigantului german, precum ABB sau General Electric, care au aratat anterior, odata cu prezentarea propriilor rapoarte trimestriale, ca observa o relansare puternica a economiei globale, alimentata de vanzarile pe pietele emergente.

Astfel, Siemens a anuntat, intr-un raport dat joi publicitatii, ca vanzarile din perioada aprilie-iunie au crescut 4,5%, la 19,17 miliarde euro, in timp ce profitul net a urcat cu 9,1%, la 1,43 miliarde euro.

Profitul operational, definit de grup ca "total sectors profit", a crescut cu 40%, la 2,33 miliarde euro.

In primele noua luni ale anului fiscal, respectiv perioada octombrie 2009 - iunie 2010, vanzarile Siemens au scazut cu 3,8%, la 54,75 miliarde euro, dar profitul net a crescut cu 25%, la 4,46 miliarde euro, datorita reducerii cheltuielilor.

Grupul german este prezent si pe piata romaneasca prin Siemens Romania, cu activitati in industrie, energie, sanatate si IT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
White Star confirma achizitia Liberty Technology Park de la Ion Sturza