Decizia ANCOM de prelungire a termenului limita de depunere a ofertelor pentru ambele multiplexe, de pe 31 august pe 17 septembrie 2010, este motivata de cererile primite din partea majoritatii cumparatorilor caietelor de sarcini pentru procedurile de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru pentru operarea primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T.

Astfel, mai multe companii interesate de participarea la procedurile de selectie au solicitat prelungirea termenului limita de depunere a ofertelor cu o perioada cuprinsa intre doua si patru saptamani, pentru a-si putea fundamenta mai bine ofertele.

Prelungirea termenului de depunere a ofertelor actualizeaza totodata si graficul de desfasurare a procedurilor prevazut in caietele de sarcini. Potrivit noului grafic, stabilirea castigatorilor va avea loc la data de 18 octombrie 2010 pentru primul multiplex si la data de 28 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea. In functie de data la care comisia desemnata de ANCOM finalizeaza evaluarea ofertelor, termenele de stabilire a castigatorilor pot fi restranse sau extinse.

Citeste si:

In perioada 2 – 9 iulie, sapte companii au cumparat caietele de sarcini puse in vanzare de catre ANCOM pentru derularea procedurilor de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru - S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S., Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A., Media Sat S.R.L., Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) si General Satellite Sofia.

Participantii la procedurile de selectie comparativa pot depune contestatie privind rezultatul licitatiei in termen de 3 zile lucratoare de la data stabilirii castigatorului, urmand ca in termen de 7 zile de la data depunerii contestatiilor o comisie desemnata de ANCOM sa solutioneze contestatiile.