Debo.ro arata ca, fata de al doilea trimestru al anului, cand magazinul a avut afaceri de 1,5 milioane lei (aproximativ 350.000 euro), vanzarile au crescut luna trecuta cu 40%, clientii achizitionand in perioada amintita in special televizoare Samsung si LG si aparate sau camere foto-video Canon, Sanyo Xacti, FujiFilm si Sony.

“De obicei, televizoarele se vand cu precadere in perioada de toamna-iarna, cand ziua este mai scurta si utilizatorii petrec mai mult timp in fata TV-ului. In ultimele luni, producatorii au scazut preturile la aceste produse, astfel incat preturile nu au fost afecatate de majorarea TVA, iar clientii au continuat sa cumpere televizoare. Samsung s-a vandut bine datorita seriilor cu LED, iar LG pentru raportul calitate-pret foarte bun. De asemenea, au fost bine primite si noile serii de la Sony EX. Aparatele foto au fost achizitionate in principal datorita sezonului de concedii”, explica Babasan.

In continuare, vanzarile pe segmentul de TV vor fi in crestere. Pe de alta parte, achizitiile de laptop-uri sau alte electronice si electrocasnice au stagnat de la inceputul anului.

Dupa un an de activitate, magazinul online de electronice si electrocasnice vinde in special televizoare, aparate si camere foto – video, acestea reprezentand 70% din totalul vanzarilor efectuate.

„Chiar daca Debo.ro vinde toate gamele de electronice si electrocasnice mici, incercam sa ne diversificam gama in functie de produsele pentru care avem cerere mai mare”, spune managerul companiei.

Majoritatea clientilor magazinului online isi fac cumparaturile de la serviciu si aleg ca produsele sa le fie expediate tot acolo.

De asemenea, oficialul Debo afirma ca, daca in urma cu un an clientii erau sceptici in privinta tranzactiilor online (1-2%), in prezent aproximativ 25% folosesc aceasta metoda de plata.

„Aceasta metoda de plata va fi din ce in ce mai agreata. Clientii au dobandit incredere in piata online. Nu mai pun atatea intrebari, sunt deja familiarizati cu aceasta metoda de plata si majoritatea cunosc intregul proces de achizitie”, afirma reprezentantul companiei.

Citeste si:

Circa 70% dintre clientii Debo.ro sunt persoane fizice, iar restul sunt companii din domeniul IT, energie, sanatate si consultanta.

Intre aprilie si iunie, magazinului de electronice si electrocasnice a avut afaceri de 1,5 milioane lei, iar profitul obtinut a fost reinvestit

Pentru 2010, conducerea Debo estimeaza ca va obtine afaceri peste 6 milioane lei (1,4 milioane euro).

“In trimestrul al treilea vanzarile au crescut cu 25% fata de cel de-al doilea, ceea ce ne face sa credem ca pe final de an vom avea o crestere semnificativa”, a spus Sergiu Lucian Babasan.

Referitor la piata romaneasca de e-commerce, seful companiei crede ca aceasta se afla pe un trend ascendent, dar ca mai are ani buni pana la maturitate.

Nota pe care as da-o comertului online romanesc este cinci. Sunt foarte multe persoane care nu au inca incredere in e-commerce. Noi incercam sa dezvoltam increderea consumatorilor in acest mediu si sa contribuim totodata la dezvoltarea acestui tip de afacere. Costurile de administrare ale unui business online sunt mult mai scazute decat ale unuia fizic”, completeaza acesta.

Debo.ro are 16 angajati si 30 de colaboratori.