Astfel, apare un plan indraznet de a combina doua companii si branduri mari pe internet, care au avut insa probleme serioase in ultimii ani, noteaza publicatia americana, citata de Mediafax.

Printre companiile care si-au exprimat interesul de a intra in parteneriat cu AOL sau de a se lansa independent in cursa pentru preluarea Yahoo! se numara fondurile Silver Lake Partners si Blackstone, au adaugat sursele citate. Cel putin alte doua-trei firme si-ar dezvalui interesul dupa aparitia unei oferte oficiale de preluare.

Sursele au precizat ca discutiile sunt purtate de fonduri de capital privat, directori ai AOL si consilieri financiari, au o natura preliminara si nu implica inca reprezentanti ai Yahoo!. Astfel, negocierile ar putea sa nu conduca neaparat la o oferta de preluare, tinand cont de complexitatea situatiei.

Contactati de WSJ, purtatorii de cuvant al Yahoo! si AOL au refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:

AOL, care s-a desprins din grupul Time Warner la finele anului trecut, are in prezent o capitalizare de piata de doar 2,68 miliarde de dolari, cu mult mai mica decat cea a Yahoo, de 20,56 miliarde de dolari.

Actiunile Yahoo! au crescut cu 13% miercuri seara la New York, dupa un avans de 5,7% pe piata Nasdaq pana la inchiderea sedintei oficiale de tranzactionare. Rulajul a fost de aproape trei ori mai ridicat decat media zilnica a lunii octombrie.