Oracle, lider mondial in productia de software pentru mediul de afaceri, a anuntat venituri, pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2006, in America de Nord, de 3,3 miliarde de dolari, in crestere cu 19% fata de acelasi trimestru al acestui an, in timp ce, la nivel global, profitul a fost de 7,7 miliarde de dolari.

Veniturile nete, in America de Nord, in acelasi interval, au fost de 798 milioane de dolari, in scadere cu 2%, in timp ce veniturile nete globale, exceptand America de Nord, au fost de 972 milioane de dolari, mai mari cu 16% fata de perioada similara a anului trecut. O tendinta negativa s-a inregistrat si in cazul pretului actiunilor, acestea inregistrand un pret de 15 centi per actiune, cu doua procente mai putin decat in perioada similara a anului trecut. Aceste rezultate includ un impact negativ al cursului de 3%.

Veniturile din software ale companiei se cifreaza la valoarea de 5,3 miliarde de dolari, aproape jumatate provenind din America de Nord, cu 18% mai mult comparativ cu trimestrul doi al anului 2005. Vanzarea de licențe pentru baze de date si platforma middleware a adus profituri de aproape 800 milioane de dolari, in crestere cu cinci procente.

„In ciuda unei deprecieri a dolarului cu 5%, am raportat venituri de 3,4 miliarde de dolari si castiguri per acțiune de 0,19 dolari”, afirma Safra Catz, presedinte si sef al seviciului financiar al corporatiei Oracle.