Cresterea are la baza dezvoltarea de produse software personalizate, in special pentru clienti externi.

“Un avans important a fost si pe zona de consultanta si audit pe produse software dezvoltate de alte firme. Multe companii au inceput sa solicite o a doua opinie asupra aplicatiilor pe care le achizitioneaza. De asemenea, am inregistrat mai multe proiecte pe tehnologii bazate pe cloud-computing, atat pe dezvoltare software cat si pe consultanta”, a declarat Alexandru Lapusan (foto), CEO Zitec.

Compania va incheia acest an cu afaceri de un milion de euro, comparativ cu 900.000 de euro, cat a raportat anul trecut.

Potrivit declaratiilor oficialului companiei, in 2010, ca si in anii precedenti, 80% din cifra de afaceri a fost realizata prin proiecte externe, in timp ce doar 20 de procente au fost sustinute de contractele pe plan local.

“In 2010 am obtinut noi contracte si ne ocupam de noi startup-uri, cum ar fi Wadja.com din Grecia sau Zipongo din SUA, dar ne-am extins si portofoliul de clienti locali, printre acestia numarandu-se grupul HappyTour si SanomaHearst”, a subliniat Lapusan.

Citeste si:

In ceea ce priveste piata locala de outsourcing, Lapusan apreciaza ca din ce in ce mai multe echipe dezvolta software pentru firme cunoscute din strainatate, cu toate ca Romania se mentine in continuare pe un palier mai putin atractiv de pret. Chiar si asa, tara noastra este preferata de clientii vest-europeni datorita apropierii geografice si culturale.

2010 a insemnat pentru Zitec si lansarea primei aplicatii proprii dedicate retelei sociale Facebook, HotelPeeps, dar si a uneia special create pentru utilizatorii de telefoane mobile care ruleaza sistemul de operare Android, Sharoid.

“Anul viitor ne vom promova in continuare produsul propriu HotelPeeps si vom dezvolta si aplicatii mobile pentru acest proiect”, a mai afirmat oficialul Zitec.

In ceea ce priveste segementul de business de aplicatii pentru retele sociale si mobile, acesta a declarat ca principalul dezavantaj a fost dificultatea de a angaja programatori special calificati pe acest domeniu pe plan local.

“In 2011 ne propunem sa crestem departamentul CMS (Drupal) si ne asteptam la mai multe contracte de consultanta si audit dar si la noi proiecte axate pe cloud-computing”, a mai adaugat Lapusan.