Eric Schmidt, directorul executiv al Google, a anuntat ca se retrage din functie, lasandu-l pe cofondatorul companiei, Larry Page, sa preia rolul de CEO, potrivit Reuters.

Aceasta mutare neasteptata ar putea insemna ca Google s-ar intoarce "la origini" pentru a face fata provocarilor care exista in piata la ora actuala, arata Los Angeles Times.

Planurile Google de a lansa pe piata un competitor pentru cea mai populara retea de socializare a momentului, Facebook, au fost amanate pentru lunile martie sau aprilie 2011, scria presa internationala la finele anului trecut.

Schmidt, in varsta de 55 de ani, va ramane in cadrul companiei, in functia de presedinte executiv, si ii va sfatui pe Page si Sergey Brin, celalalt cofondator Google. Brin va renunta la functia de copresedinte pentru a lucra la proiecte de importanta majora.

Profitul net al companiei a crescut cu 29% in ultimul trimestru al anului trecut, peste estimarile initiale, pana la 2,54 miliarde dolari, iar veniturile sale au urcat cu 26,5%, la 8,44 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si