O mie de membri ai Gărzii Naţionale şi ai poliţiei din statul New York vor fi desfăşuraţi în metroul din metropola americană, în eforturile autorităţilor de a combate criminalitatea, după mai multe incidente, a anunţat guvernatoarea Kathy Hochul, transmite AFP, citată de Agerpres.

Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi la mijlocul lui februarie în tiruri înregistrate într-o staţie din cartierul Bronx, iar la sfârşitul lui februarie un conductor de metrou a fost înjunghiat într-o staţie din Brooklyn.

Numărul infracţiunilor grave din reţeaua de transporturi a crescut cu 50% în ianuarie comparativ cu aceeaşi lună a lui 2023.

Guvernatoarea a asigurat că astfel de atacuri "odioase" împotriva sistemului de metrou nu vor fi tolerate.

Soldaţii din Garda Naţională vor avea ca misiune în special să ajute poliţia din New York să controleze bagajele călătorilor în cele mai frecventate staţii.

Kathy Hochul a promis de asemenea instalarea de camere video suplimentare şi a anunţat un proiect de facilitare a interzicerii accesului la metrou a persoanelor condamnate pentru agresarea de angajaţi ai sistemului de transporturi.

Şi primarul New Yorkului, democratul Eric Adams, fost căpitan de poliţie ales în 2021 cu promisiunea de a reinstala securitatea în oraş după pandemia de Covid, a anunţat o întărire a controalelor.

Înainte de seria de incidente din ultimele săptămâni, cel mai grav episod de acest tip s-a produs în aprilie 2022, când un bărbat a deschis focul în metrou tot în Brooklyn la o oră de vârf, zeci de oameni fiind răniţi. Autorul atacului a fost condamnat în octombrie 2023 la închisoare pe viaţă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri