Americanii care înclină să voteze pentru actualul preşedinte democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale de anul viitor afirmă că sunt motivaţi mai curând să-l împiedice pe Donald Trump să revină la Casa Albă decât să-l susţină pe Biden, a constatat un nou sondaj Reuters/Ipsos citat miercuri de Reuters.

Potrivit sondajului realizat luni şi marţi, care are un interval de credibilitate de circa patru puncte procentuale, cei doi sunt "umăr la umăr", iar Trump a fost preferat lui Biden cu o diferenţă de 51% faţă de 49% când respondenţii au fost puşi să aleagă.

Circa 50% dintre susţinătorii lui Biden în sondaj au explicat că votul lor ar fi "împotriva lui Trump şi a politicilor sale", comparativ cu 38% câţi au afirmat că vor vota "pentru a-l susţine pe Biden şi politicile sale". În acelaşi timp, 12% dintre susţinătorii lui Biden au spus că nu sunt siguri care dintre motive ar sta la baza votului lor.

Dintre susţinătorii lui Trump, 40% au declarat că votul lor ar fi împotriva lui Biden, iar 42% că ar vota cu Trump pentru a-l susţine pe candidatul republican şi politicile sale, 18% declarând că nu sunt siguri de motivul acestei alegeri.

Mulţi americani, mai notează Reuters, sunt sătui atât de Biden cât şi de Trump. Noul sondaj a arătat un sprijin semnificativ pentru candidatul independent Robert F. Kennedy Jr, descendent al celebrei familii politice şi cunoscut militant anti-vaccin. Într-o cursă ipotetică între cei trei, 30% dintre respondenţi l-au ales pe Biden, 32% pe Trump şi 20% pe Kennedy.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri