Nokia a anuntat saptamana trecuta ca va dota cu sistemul de operare Windows Phone smartphone-urile pe care le produce. Unul dintre elementele cheie in discutiile cu Microsoft privind colaborarea a fost reducerea semnificativa a preturilor telefoanelor mobile, a afirmat Elop. "Am ramas convinsi ca putem ajunge foarte rapid la un nivel scazut al preturilor", a spus el.

Microsoft are cerinte ridicate legate de partea de hardware a telefoanelor mobile echipate cu sistemele de operare Windows. De aceea, aparatele dotate cu software Microsoft fac parte din categoria celor scumpe.

Actiunile Nokia au scazut cu peste 20% dupa anuntul privind colaborarea cu Microsoft. Analistii considera, insa, ca parteneriatul va fi benefic pentru concurenta si inovatie.

Elop a declarat ca acordul final cu producatorul american de software va fi semnat in cateva saptamani.

Citeste si:

"Acordul va fi incheiat, credem noi, foarte curand, poate in doua saptamani sau un pic mai mult", a spus el.

Elop, care a parasit o pozitie din conducerea Microsoft pentru a prelua, in luna septembrie a anului trecut, conducerea producatorului de telefoane mobile, a anuntat ca a vandut in luna feburarie toate actiunile pe care le detinea la compania americana, cumparand in schimb 150.000 de titluri Nokia.

Actiunile Nokia au crescut cu 0,7%, pana la ora 10:38 GMT.

Cititi si: Parteneriat istoric: Nokia va instala Windows Phone pe smartphone-uri