Un fond de investitii condus de J.P Morgan Chase & Co. ar putea achizitiona un pachet minoritar de actiuni la reteaua sociala Twitter, au declarat persoane familiare cu situatia, citate de The Wall Street Journal.
Investitia, care ar putea evalua Twitter la circa 4-4,5 mld. $, va fi realizata din fondurile alocate investitiilor in digital, care au o marime de 1,2 mld. $. Banca ar putea achizitiona circa 10% din Twitter, spun persoane familiare cu situatia, care insa subliniaza ca inca nu este nimic sigur.

Atat Twitter cat si J.P. Morgan nu au dorit sa comenteze asupra acestui subiect.

Pe langa deal-ul cu Twitter, J.P. Morgan ar putea fi interesata in a achizitiona actiuni si la compania producatoare de jocuri online Zynga.

Twitter ar putea genera in 2011 venituri de 150 mil. $, in principal din oferirea de spatiu publicitar marketerilor. Twitter a fost creat in 2006 si are circa 350 de angajati. Compania a introdus servicul de advertising anul trecut. Valoarea de piata a Twitter a crescut de peste patru ori in ultimul an, ajugand la circa 4 mld. $, conform celei mai recente runde de finantari primia de companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri