India si China isi reanalizeaza programele din domeniul energiei nucleare, avantajoase pentru companii precum Areva si General Electric, in urma celui mai grav accident nuclear produs in Japonia in ultimii 33 de ani, din cauza cutremurului de vineri, transmite Bloomberg.
Riscul de topire a miezului reactorului centralei Fukushima din nord-estul Japoniei ar putea fi "un factor de descurajare puternica" a programului Indiei, a declarat la Mumbai Shreyans Kumar Jain, presedinte al companiei indiene Nuclear Power Corp, potrivit Mediafax.

Accidentul ar putea deveni un element care sa influenteze planurile energetice ale Chinei, a afirmat la Beijing Xie Zhenhua, vicepresedinte al Comisiei Nationale pentru Dezvoltare si Reforma.

India urma sa cheltuiasca 175 de miliarde de dolari pana in 2030 pentru unitati de generare a energiei nucleare, iar China intentiona sa construiasca 27 de reactoare in cinci ani.

Cele doua state, cele mai populate din lume, vor sa construiasca surse de energie nepoluanta pentru a stimula cresterea economica.

"Accidentul din Japonia, produs cu o luna inainte de comemorarea accidentelui de la Cernobal, ar putea relansa discutiile despre siguranta energiei atomice, a spus Jain.

In India, accidentul din Japonia a creat o situatia dificila, iar punerea in practica a proiectului de energie nucleara va fi intarziata, a declarat Debasish Mishra, director la Deloitte Touche Tohmatsu in Mumbai.

Sursa foto: topnews.in

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri