Riscul de topire a miezului reactorului centralei Fukushima din nord-estul Japoniei ar putea fi "un factor de descurajare puternica" a programului Indiei, a declarat la Mumbai Shreyans Kumar Jain, presedinte al companiei indiene Nuclear Power Corp, potrivit Mediafax.

Accidentul ar putea deveni un element care sa influenteze planurile energetice ale Chinei, a afirmat la Beijing Xie Zhenhua, vicepresedinte al Comisiei Nationale pentru Dezvoltare si Reforma.

India urma sa cheltuiasca 175 de miliarde de dolari pana in 2030 pentru unitati de generare a energiei nucleare, iar China intentiona sa construiasca 27 de reactoare in cinci ani.

Cele doua state, cele mai populate din lume, vor sa construiasca surse de energie nepoluanta pentru a stimula cresterea economica.

Citeste si:

"Accidentul din Japonia, produs cu o luna inainte de comemorarea accidentelui de la Cernobal, ar putea relansa discutiile despre siguranta energiei atomice, a spus Jain.

In India, accidentul din Japonia a creat o situatia dificila, iar punerea in practica a proiectului de energie nucleara va fi intarziata, a declarat Debasish Mishra, director la Deloitte Touche Tohmatsu in Mumbai.

Sursa foto: topnews.in