Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s (S&P) a redus cu o treapta ratingul Lafarge, de la "BBB-" la "BB+", din cauza expunerii producatorului de materiale de constructii in Orientul Mijlociu, noul calificativ reprezentand primul nivel al categoriei "junk", nerecomandata investitorilor, transmite Mediafax.
Reducerea ratingului va avea ca efect cresterea costurilor de finantare pentru Lafarge, potrivit Financial Times. Decizia agentiei vine dupa ce compania franceza a injumatatit dividendele si reprezinta o lovitura pentru producatorul de materiale de constructii, in conditiile in care acesta incearca sa-si reduca datoria de 14 miliarde de euro.

Operatiunile din Orientul Mijlociu au avut anul trecut o pondere de 40% in veniturile companiei. Agentia noteaza ca Lafarge si-a majorat datoriile anul trecut.

"Cresterea datoriei reflecta, in parte, diferentele cursurilor de schimb valutar si o amenda de 338 de milioane de euro platita intr-un caz antitrust. Nivelul ridicat al datoriei este cauzat, de asemenea, de incapacitatea companiei de a-si imbunatati la timp profilul financiar", mentioneaza S&P.

Ratingul atribuit Lafarge de alta mare agentie de specialitate, Moody’s, este cu o treapta deasupra categoriei "junk", insa are perspectiva negativa.

Vanzarile companiei franceze au crescut anul trecut cu 2%, la 16,17 miliarde de euro, iar profitul net a avansat cu 12%, la 827 de milioane de euro. In Romania, afacerile de pe piata cimentului au scazut cu 20%, dupa reducerea cu 18,5% a volumului livrat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri