Principalii actionari ai Volksbank Austria vor asigura fonduri de 300 de milioane de euro grupului pentru a achita prima transa a unui ajutor de un miliard de euro primit de la statul austriac in perioada crizei financiare, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Proprietarii Volksbank, cele 62 de banci regionale Volksbank, au decis sa restituie anul acesta statului prima transa, de 300 de milioane de euro", a afirmat, intr-un comunicat, directorul general, Gerald Wenzel.

Bancile regionale au acceptat sa cumpere actiuni fara drept de vot in valoare de 300 de milioane de euro din pachetul de un miliard de euro primit de statul austriac in urma ajutorului financiar acordat.

Daca transa nu ar fi fost achitata, autoritatile de la Viena ar fi putut prelua controlul grupului.

Printr-o tranzactie separata, titlurile vor fi convertite in actiuni obisnuite, a declarat un purtator de cuvant.

Totodata, grupul va transfera, in mai, operatiunile bancare catre divizia Investkredit Bank. Procesul ar urma sa se incheie in a doua jumatate a anului, dupa aprobarea actionarilor si autoritatilor de reglementare.

Grupul Volksbank este prezent, prin intermediul diviziei Volksbank International, in mai multe state din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si