Cum vor grecii sa obtina 12 mld. euro din combaterea evaziuni fiscale

Guvernul de la Atena vrea sa obtina venituri suplimentare de aproape 12 miliarde de euro pana in 2013 din combaterea evaziunii fiscale, foarte ridicata in statul elen, potrivit cotidianului american Wall Street Journal (WSJ).

"Evaziunea fiscala este o infractiune majora impotriva tarii si una dintre cele mai serioase forme de inechitate sociala", a afirmat intr-o conferinta de presa ministrul de Finante elen, George Papaconstantinou, scrie Mediafax.

Masurile promovate de guvern pentru reformarea sistemului de taxe vizeaza o mai buna folosire a tehnologiei si combaterea coruptiei.

Grecia a evitat intrarea in incapacitate de plata anul trecut, dupa ce a incheiat un acord cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International prin care va primi ajutor financiar in valoare de 110 miliarde de euro.

In schimbul imprumutului, Grecia s-a angajat sa reduca deficitul bugetar sub 3% din PIB pana in 2014, de la nivelul record de 15,6% in 2009.

Potrivit guvernului, economia subterana din Grecia reprezinta 25-37% din total, in timp ce evaziunea fiscala lipseste anual bugetul de incasari in valoare de 15 miliarde de euro. Grecia are un PIB anual de 230 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri