Directorul executiv al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a apelat la serviciile unuia dintre cei mai buni avocati ai apararii din Statele Unite, Reid Weingarten, in procesul in care este acuzat ca banca si-a indus in eroare clientii si Congresul American in perioada crizei financiare, relateaza The Guardian.
Oficiali ai Goldman Sachs au confirmat ca directorul executiv l-a angajat pe Reid Weingarten, avocat in cadrul firmei Steptoe&Johnson, care i-a reprezentat in instanta si pe Bernard Ebbers, fostul CEO al WorldCom Inc, pe Richard Causeuy, contabil in cadrul Enron, si pe Mark Belnick, consilier general al Tyco International Ltd, precizeaza Wall Street Journal.

Actiunile bancii au scazut dupa publicarea anuntului.

Blankfein a apelat la Weingarten dupa ce Departamentul de Justitie a inceput sa investigheze modul in care Goldaman Sachs a vandut titluri de valoare ipotecare, motivul pentru care a fost declansata criza creditelor ipotecare in Statele Unite.

Directorul executiv al bancii a mai fost acuzat ca a indus in eroare un comitet al Senatului American, fapt negat de catre Goldman Sachs.

Apropiati ai situatiei au confirmat ca si alti membri ai administratiei bancii si-au contactat avocatii dupa ce un subcomitet permanent al Senatului au intocmit un raport negativ legat de activitatea Goldman Sachs.

Banca a mai fost acuzata in aprilie 2010 de fraudare a investitorilor cu mai mult de 1 miliard dolari, platind o amenda de 550 milioane dolari, mai precizeaza The Guardian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri