"Nu cred ca Statele Unite sau lumea vor intra intr-o noua runda de recesiune, dar exista niveluri ridicate de incertitudine", a afirmat Zoellick, citat de Mediafax.

SUA vor trece probabil printr-o perioada de crestere economica lenta, cu somaj ridicat, a adaugat oficialul.
Ministrul finantelor din Singapore, Tharman Shanmugaratnam, a declarat anterior, la acelasi eveniment, ca recesiunea globala este acum cel mai probabil scenariu, deoarece cresterea economica din SUA si Europa a trecut in "viteza stagnare'.

Privind Europa, presedintele Bancii Mondiale a declarat ca UE trebuie sa coopereze mai stransn zona politicii fiscale, pentru a rezolva problemele statelor membre.

Citeste si:

"O directie ar fi adancirea uniunii fiscale", a aratat el, adaugand ca politicile urmate pana acum, precum crearea Fondului European de Stabilitate Financiara si achizitiile de obligatiuni derulate de Banca Centrala Europeana, nu pot decat sa castige timp pentru ca UE sa gaseasca solutiile reale pentru problemele cu care se confrunta.

Liderii financiari ai statelor G7, ingrijorati de riscurile care ameninta economia globala, vor conveni in aceasta saptamana sa mentina politica monetara "acomodativa", sa incetineasca consolidarea fiscala in tarile care isi permit si sa implementeze reforme structurale, a declarat o sursa apropiata forului.

Ministrii finantelor si guvernatorii bancilor centrle din SUA, Canada, Japonia, Germania, Franta, Italia si Marea Britanie, tarile G7, se vor intalni vineri la Marsilia pentru a discuta despre masuri de sustinere a economiei globale.