"Trebuie sa mergem mai departe, sa ne finalizam Uniunea monetara cu o uniune economica. Tre sa reusim sa indeplinim obiectivele de la Maastricht", a spus Barroso, citat de Mediafax.

"A fost o iluzie sa credem ca putem avea o moneda europeana si o piata unica cu abordari nationale ale pietei. Tre sa trecem peste aceasta iluzie si sa stim ca nu putem avea o abordare inter-guvernamentala la aceasta problema", a spus Barroso, care a propus un plus de integrare.

El a apreciat ca "pentru ca zona euro sa fie credibila - si acesta nu e doar mesajul federalistilor, ci si al pietelor - trebuie sa avem o abordare cu adevarat comunitara". "Trebuie sa integram cu adevarat zona euro, trebuie sa finalizam uniunea monetara cu o uniune economica", a spus Barroso.

Citeste si:

"Trebuie sa cream o integrare a Pactului Euro+, respectand, in acelasi timp, competentele nationale. Avem nevoie de autoritatea independenta a Comsiei Europene mai mult ca niciodata pentru ca ea sa propuna si sa evalueze masurile care trebuie luate de statele membre", a mai spus Barroso.

Presedintele CE a insistat ca aceste lucruri nu pot fi facute de guvernele nationale singure si nici prin consultare interguvernamentala. "Comisia Europeana este cu adevarat Guvernul economic al UE. Nu e nevoie de mai multe institutii", a spus el.