Perspectivele tot mai slabe de crestere economica ale zonei euro vor ingreuna de asemenea, pentru Spania, atingerea tintelor fiscale, a adaugat agentia de rating.

In plus, Moody's noteaza ca are "motive serioase de ingrijorare" privind situatia financiara a guvernelor regionale din Spania.

Guvernul de la Madrid a anuntat anterior ca va reduce deficitul bugetar la 6% din PIB in acest an, de la 9,3% din PIB in 2010, insa multi economisti sunt ingrijorati ca lipsa disciplinei fiscale la nivel regional ar putea deraia acest obiectiv.

Tinta de deficit regional a guvernului este de 1,3% din PIB pentru acest an.

"Nu toate regiunile sunt in aceeasi situatie. Dar credem ca regiunile vor devia de la tinta agregata de deficit pentru acest an", a declarat Kathrin Muehlbronner, senior analist la Moody's, intr-un interviu telefonic acordat Reuters.

Citeste si:

Agentia a avertizat totodata ca ratingul Spaniei ar putea fi coborat din nou in cazul agravarii crizei datoriilor de stat din zona euro.

De la plasarea ratingurilor Spaniei sub evaluare, la finele lunii iulie, Europa nu a gasit o solutie la criza datoriilor de stat, iar restaurarea increderii in coeziunea politica si perspectivele de crestere ale zonei euro va fi un proces indelungat, se arata intr-un raport al Moody's.

Decizia Moody's reprezinta a treia reducere a ratingnului Spaniei in ultimele saptamani si este totodata cea mai dura retrogradare.

Standard & Poor's si Fitch au coborat de asemenea recent ratingurile Spaniei, insa califica tara in prezent cu o treapta peste nivelul anuntat miercuri de Moody's.

Moody's a mai redus recent ratingul de credit al Italiei, la "A2" cu perspectiva negativa. Totodata agentia a anuntat marti ca a plasat ratingul triplu A al Frantei sub evaluare pentru modificarea perspectivei la "negativa".