Randamentul obligatiunilor pe cinci ani ale Ungariei a inregistrat cea mai mare crestere incepand din februarie 2009, dupa ce agentia de evaluare financiara Moody's a revizuit in scadere, in categoria nerecomandata investitorilor, ratingul suveran al tarii, transmite Bloomberg.
Ungaria a pierdut, pentru prima data dupa 15 ani, calificativul recomandat pentru investitii din partea Moody's, la cateva ore dupa ce Standard & Poor's a amanat pentru februarie o decizie privind modificarea calificativului tarii, scrie Mediafax.

Ministerul Economiei de la Budapesta a apreciat, intr-un comunicat, ca retrogradarea este "nefondata din punct de vedere profesional" si se incadreaza intr-o serie de "atacuri financiare impotriva Ungariei".

Randamentul obligatiunilor pe cinci ani, de referinta, a urcat cu 0,89 puncte procentuale, la 9,78%, pana la 12:33 ora Budapestei. Forintul s-a depreciat cu 1,7% in raport cu euro, la 316,9 unitati pe euro.

Costurile de asigurare a datoriilor statului ungar impotriva riscului de neplata au avansat pana la 6,35%, aproape de nivelul record de 6,39% atins in martie 2009. Costul de asigurare se situa joi la 6,03%.

Moody's a retrogradat Ungaria dupa ce premierul Viktor Orban a anuntat ca guvernul va cere sprijinul FMI, insa a insistat ca nu vrea ca o eventuala linie de credit sa fie insotita de conditii.

"Vor fi nevoiti sa incheie un acord rapid cu FMI sau ii va forta piata. Daca va continua criza din Europa, Ungaria ar putea ramane printre pietele cu cea mai slaba evolutie", a declarat Viktor Szabo, manager de portofoliu la Aberdeen Asset Management Londra.

Randamentul obligatiunilor pe zece ani a avansat cu 0,82 puncte, la 9,87%, maximul de la prima vanzare de astfel de titluri in ianuarie anul trecut. In comparatie, randamentul pentru Portugalia este de 12%, pentru Grecia de 26%, in timp ce obligatiunile pe zece ani ale Poloniei au un randament de 6,2%, cele ale Cehiei de 4,2%, iar ale Germaniei de 2,3%, potivit datelor Bloomberg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri