E.ON AG, cea mai mare companie de distributie a energiei din Germania si-a anuntat astazi intentia de a achizitiona compania Endesa, cea mai mare companie de electricitate din Spania, contraoferta facuta de compania germana fiind de 29,1 miliarde euro ( 34,7 mld. de dolari) , informeaza Bloomberg.

Suma oferita de nemtii de la E.ON AG depaseste astfel oferta facuta de compania locala Gas Natural SDG SA, cu sediul central la Barcelona. Astfel, catalanii au anuntat ca pentru preluarea Endesa sunt dispusi sa ofere nu mai mult de 22,4 miliarde euro.

Oferta celor de la E.ON este atractiva, insa se poate mult mai mult, afirma Daniel Lacalle, analist financiar al ABN Amro.

E.ON este cea mai mare companie privata de electricitate si gaz din lume cu peste 30 milioane clienti in 20 de tari, raportat pentru anul trecut un profit de 7,4 de miliarde de euro.

Endesa este cea mai mare companie energetica din Spania si a raportat o crestere cu 52 de procente a profitului aferent celui de-al treilea trimestru al anului trecut. Atunci, profitul net a sporit la 600 milioane de euro fata de 394 milioane de euro, nivel consemnat de companie in aceeasi perioada a lui 2004.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri