Tensiunile financiare din Europa se extind in Statele Unite, limiteaza exporturile si contribuie la scaderea increderii consumatorilor si la cresterea presiunilor deja existente asupra companiilor din sectorul financiar, a declarat un oficial al Rezervei Federale americane (Fed), transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Situatia din Europa evolueaza si supraveghem permanent evenimentele din regiune si consecintele asupra economiei si sistemului financiar din Statele Unite", a afirmat in Congres Steven Kamin, directorul departamentului pentru finante internationale al Fed.

Kamin a reiterat pozitia Statelor Unite potrivit careia cele mai recente masuri anuntate de europeni la summit-ul de saptamana trecuta sunt "o evolutie pozitiva" care reflecta angajamentul de rezolvare a crizei datoriilor.

El a adaugat ca trebuie stabilite detaliile, iar punerea in aplicare a deciziilor va fi dificila.

Un secretar adjunct al Trezoreriei SUA, pentru afaceri internationale, Mark Sobel, a afirmat la randul sau in Congres ca criza din Europa reprezinta un risc serios pentru perspectivele economiei americane.

Sobel a spus ca presedintele Barack Obama si secretarul Trezoreriei Timothy Geithner colaboreaza activ cu omologii europeni pentru a-i sustine in eforturile de rezolvare a crizei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Sud trimite 2.000.000 de teste pentru coronavirus în România
Setari Cookie-uri