Portugalia suplimenteaza o emisiune de obligatiuni

Portugalia a anuntat ca suplimenteaza o emisiune de obligatiuni programata saptamana urmatoare, sperand sa beneficieze de optimismul generat pe pietele financiare de rezultatele bune ale licitatiilor de obligatiuni ale Spaniei si Italiei, transmite Reuters.

Agentia pentru administrarea datoriei statului va oferi la 18 ianuarie titluri pe 3,6 si 11 luni, iar suma vizata a fost majorata de la 1,5-1,75 miliarde de euro la 2-2,5 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Titlurile pe 11 luni au cea mai lunga maturitate incepand din aprilie anul trecut, cand Portugalia a fost nevoita sa ceara ajutor financiar extern.

Spania a vandut joi obligatiuni in valoare de 10 miliarde de euro, de doua ori mai mult decat intentiona, la randamente in scadere. Italia a obtinut, de asemenea, costuri bune, platind mai putin de jumatate fata de decembrie pentru a vinde titluri pe un an.

Portuglia a stopat vanzarea de obligatiuni pe termen lung dupa ce a ajuns anul trecut la un acord cu UE si FMI pentru un pachet de ajutor extern in valoare de 78 miliarde de euro. Autoritatile portugheze au vandut, insa, regulat titluri pe 3 si 6 luni. Portugalia a primit aprecieri pozitive din partea creditorilor externi pentru implementarea riguroasa a conditiilor prevazute in ajutorul extern.

Randamentul obligatiunilor portugheze pe zece ani, tranzactionate pe piata secundara, a coborat de la 12,75% miercuri la 12,6% joi, continuand declinul de la 13,5% la inceputul saptamanii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri