In urma acestui deal, actionarii North Folk vor primi cate 11,25 dolari pentru fiecare actiune in numerar sau echivalentul acestei sume in actiuni Capital One.
 
Pe baza cotatiilor de vineri ale titlurilor bancii americane, pretul achizitiei va fi de 31,18 dolari pe actiune, cu 23% peste cotatia bursiera.

"North Fork ne va furniza o platforma de crestere in cel mai mare sector bancar din America," a declarat Richard Fairbank, presedinte al Capital One.

Banca rezultata in urma preluarii North Folk va fi una dintre primele 10 banci din Statele Unite, in functie de depozite si de imprumuturile administrate si a treia banca din zona orasului New York.

Institutia bancara va avea depozite totalizand peste 84 miliarde dolari, va administra astfel imprumuturi in valoare de 143 miliarde dolari si peste 50 milioane de conturi ale clientilor.

Bancile care ofera credite de consum, precum Capital One, sunt nevoite sa caute noi oportunitati de dezvoltare, pe fondul scaderii cererii pentru cardurile de credit.

Prin achizitionarea North Folk, Capital One urmareste accelerarea cresterii in urma serviciilor bancare pentru sectorul  intreprinderilor mici.