Banca Capital One, unul din cei mai importanti emitenti de carti de credit, a anuntat ca va prelua North Fork Bancorp, in schimbul sumei de 14,6 miliarde dolari, dintre care 5,2 miliarde dolari in numerar, cu scopul de a-si extinde activitatile bancare si totodata, de a-si majora cota de piata din zona New York, potrivit BBCNews.
In urma acestui deal, actionarii North Folk vor primi cate 11,25 dolari pentru fiecare actiunein numerar sau echivalentul acestei sume in actiuni Capital One.

Pe baza cotatiilor de vineri ale titlurilor bancii americane, pretulachizitiei va fi de 31,18 dolari pe actiune, cu 23% peste cotatia bursiera.

"North Fork ne va furniza o platforma de crestere in cel mai mare sector bancar din America," a declarat Richard Fairbank, presedinte al Capital One.

Banca rezultata in urma preluarii North Folk va fi una dintre primele 10 banci din Statele Unite, in functie de depozite si de imprumuturile administrate si a treia banca din zona orasului New York.

Institutia bancarava avea depozitetotalizand peste 84 miliarde dolari, va administra astfel imprumuturi in valoare de 143 miliarde dolari si peste 50 milioane de conturi ale clientilor.

Bancile care ofera credite de consum, precum Capital One, sunt nevoite sa caute noi oportunitati de dezvoltare, pe fondul scaderii cererii pentru cardurile de credit.

Prin achizitionarea North Folk, Capital One urmareste accelerarea cresterii in urma serviciilor bancarepentru sectorul intreprinderilor mici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri