Grupul Bayer a precizat ca va oferi un pret de 86 eur per actiune, depasind cu 12 procente oferta de 77 euro pe actiune venita saptamana trecuta de la Merck. Echipa de conducere de la Schering a reactionat imediat anuntand ca va accepta oferta celor de la Bayer si o va recomanda actionarilor sai.
       
Daca tranzactia se va derula, va fi vorba de cea mai importanta achizitie din istoria de 142 de ani a grupului Bayer si un semnal al consolidarii industriei farmaceutice germane, odinioara numarul unu in lume. Noua companie va purta numele Bayer-Schering Pharmaceuticals, urmand a fi o divizie independenta a Bayer HealthCare, si va avea o cifra de afaceri de 15 miliarde euro, ceea ce o va face una din cele mai importante companii farmaceutice din lume.
       
Bayer are intentia de a finanta achizitia prin contributia a trei miliarde euro din lichiditatile sale si o linie de credit de la Credit Suisse si Citibank, urmand ca in viitor sa fie refinantata fie printr-o linie de credit fie prin emiterea de noi actiuni.

Exista insa si informatii potrivit carora Merck KGaA a primit la randul sau o linie de credit de 16,1 miliarde euro de la bancile Bear Stearns, Deutsche Bank si Goldman Sachs, fiind posibila o eventuala imbunatatire a ofertei pentru Schering.