Conform contractului, Alstom va gestiona un lant integrat de aprovizionare, livrand echipamente complete pentru reviziile tehnice, materiale pentru reparatii si echipamente pentru operatiunile programate de mentenanta a trenurilor. in plus, Alstom va sprijini Amtrak si prin asistenta tehnica privind mentenanta flotei Acela.

Amtrak gestioneaza cea mai mare retea feroviara de pasageri din America de Nord - 35.000 de kilometri si 500 de destinatii, in 46 de state. Flota Acela, compusa in prezent din 20 de garnituri de tren de mare viteza, asigura servicii de transport in coridorul de nord-est al Statelor Unite, intre New York, Boston si Washington.

"Acest contract ne consolideaza relatia pe termen lung cu Amtrak", a declarat Roelof van Ark, presedintele Alstom Transportation pentru regiunea NAFTA /SUA, Mexic, Canada/.

Avand peste 35 de game de produse si o prezenta care acopera peste 60 de tari, divizia Transport a companiei Alstom ofera produse si servicii complete pentru materialul rulant nou, pentru semnalizare si pentru infrastructura electrica si mecanica, precum si servicii de mentenanta si reabilitare. Divizia a inregistrat vanzari de 5,1 miliarde euro in anul financiar 2004-2005 si se afla printre cei mai mari furnizori ai industriei feroviare, la nivel mondial.

Alstom Transport este prezent in Romania din anul 1994 si are peste 900 angajati. Compania deruleaza servicii de mentenanta pentru Metrorex, furnizeaza material rulant pentru CFR si modernizeaza locomotive diesel pentru firme de stat si operatori privati din Romania si din regiune.