Rata somajului s-a redus in Germania la 12 procente, in luna martie, de la 12,2 procente, in februarie, scazand sub pragul psihologic si sensibil politic de cinci milioane de someri, informeaza Oficiul Federal de Statistica, citat de AP.
Potrivit Rompres, numarul somerilor a scazut la 4,976 milioane de someri, de la 5,048 milioane de someri, in luna februarie.

A fost o saptamana cu vesti foarte bune. increderea consumatorilor germani in perspectiva economica pentru luna aprilie este in crestere la 5,1 puncte, comparativ cu indicele de cinci puncte pentru luna martie, a indicat un studiu al Grupului Gfk de cercetare a pietei, dupa ce indicele de incredere in mediul de afaceri publicat marti de institutul Ifo, institut cu sediul central in Munchen, a crescut la 105,4 puncte, in luna martie, acesta fiind cel mai ridicat nivel al ultimilor 15 ani, dupa ce in februarie a fost de 103,4 puncte.

Indicele Ifo de incredere in mediul de afaceri pe luna martie este cel mai ridicat din luna aprilie a anului 1991, cand a avut loc o crestere accelerata a increderii post unificare germane. Indicele Gfk are se bazeaza pe un chestionar cuprinzand raspunsuri de la 2.000 de consumatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri