Pierderea JPMorgan Chase cauzata de tranzactii cu instrumente derivate efectuate de biroul de investitii de la Londra ar putea totaliza 9 miliarde de dolari, potrivit informatiilor obtinute de New York Times, care au cauzat deprecierea actiunilor bancii cu 5% pe pietele europene.

Actiunile JPMorgan s-au depreciat joi la Frankfurt la 35 dolari, dupa ce au inchis miercuri la New York la 36,78 dolari, potrivit Bloomberg.

Directorul general al bancii americane, Jamie Dimon, a anuntat in luna mai ca banca a pierdut peste 2 miliarde de dolari pe piata derivatelor de credit, la care s-ar fi putut adauga inca un miliard de dolari.

Dimon, 56 de ani, a precizat ca JPMorgan nu se va grabi sa lichideze pozitiile asumate pe piata de biroul de investitii de la Londra, chiar daca miscarile nefavorabile din piata aveau sa produca pierderi mai mari pe termen scurt.

Pierderile au crescut insa in ultimele saptamani, odata ce JPmorgan a inceput sa inchida tranzactiile respective, au declarat pentru New York Times fosti traderi si directori ai bancii.

Banca a inchis deja mai mult de jumatate din pozitiile biroului de investitii.

"Am intrat in zona speculatiilor referitoare la ordinul de marime al pierderilor. Pierderea finala va fi echilibrata partial de mai multe masuri, inclusiv de un castig prin reajustarea valorii estimative a datoriilor si profituri din vanzarea unor titluri de trezorerie. Totusi, cu cat va fi mai mare pierderea din derivate, cu atat va fi mai dificil sa i se reduca impactul", comenteaza pentru Bloomberg un analist londonez de la Mediobanca.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BCR, pe pierdere in primul semestru din 2019. Care este cauza?