Grupul american Boeing a primit, luni, o comanda pentru 75 de aeronave model 737 MAX, in valoare de 7,2 miliarde de dolari, de la compania aeriana americana Air Lease Corp, potrivit Bloomberg.
Comanda ferma vizeaza 60 de modele 737 MAX 8 si 15 modele 737 MAX 9. Pentru noul 737 MAX, cu un consum mai eficient de combustibil, Boeing are deja comenzi pentru 1.000 de aeronave, conform Mediafax.

Acordul dintre cele doua parti, incheiat la salonul aeronautic de la Farnborough, Marea Britanie, include si dreptul pentru achizitia a inca 25 de avioane.

Boeing incearca sa copieze succesul inregistrat de rivalul Airbus la salonul de la Paris de anul trecut, unde grupul european a dominat in privinta comenzilor noi la aeronave cu o singura punte.

Modelul 737 MAX are un consum de combustibil cu 13% mai redus decat al aeronavelor similare aflate in prezent in uz si atrage liniile aeriene care incearca sa-si scada costurile pentru combustibil, de obicei cele mai mari.

Boeing este aproape de a anunta o alta comanda la salonul aerian de la Farnborough. General Electric va acorda Boeing un contract pentru 100 de avioane 737, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri