ICAP Plc, cel mai mare intermediar pe plan mondial al tranzactiilor intre banci, a ajuns la un acord de preluare a societatii de brokeraj si tranzactii valutare EBS pentru 775 milioane dolari, ICAP extinzandu-si astfel afacerile electronice, informeaza Rompres. ICAP va finanta achizitia cu cash dar si prin vanzarea a 36,1 milioane noi actiuni, cu valoarea totala de 308 milioane dolari.

Actionarii EBS pot alege sa primeasca pachete de actiuni ICAP mai degraba decat cash, fapt care ar conduce la cresterea valorii de cumparare la 825 milioane dolari.

EBS este a doua mare achizitie din ultimii trei ani a companiei de brokeraj electronic ICAP, facuta de Directorul executiv Michael Spencer. Scopul lui Spencer este sa aduca societatea ICAP la un grad mult mai mare de profitabilitate decat in perioada brokerajului telefonic.

Tranzactiile ICAP cu ajutorul telefonului au fost cu 20 la suta mai reduse decat cele facute cu ajutorul computerului, acestea din urma avand o marja de profit de 31 procente. Cele mai multe tranzactii au fost facute cu obligatiuni. Diferenta dintre cele doua tipuri de tranzactii, cele facute cu ajutorul telefonului si cele facute cu ajutorul computerului este foarte probabil ca se va majora, a declarat Michael Spencer.

Cotatiile actiunilor ICAP au crescut cu peste 12 procente, in urma anuntului.