Santierul unei moschei aflata in constructie la Poitiers, in centrul Frantei, a fost invadat sambata dimineata de aproximativ 70 de persoane care afirma ca fac parte dintr-un grup de extrema dreapta, au anuntat prefectura si Consiliul francez al cultului musulman, relateaza AFP.

"Sunt mai degraba tineri si au desfasurat pe acoperis o banderola pe care se poate citi «Generatia Identitara»", a declarat Rachid Kaci, subprefectul din Montmorillon (Vienne), care a venit la fata locului, scrie Mediafax.

Aproximativ 30 de politisti au fost mobilizati in jurul santierului pentru a proceda la retineri, operatiuni care par delicate din cauza inaltimii cladirii, potrivit prefecturii.

"De la Marea Moschee de la Poitiers, Generatia Identitara indeamna la recucerire", au scris intr-un mesaj postat pe site-ul grupului, in care afirma ca "in urma cu exact 1.300 de ani Charles Martel ii oprea pe arabi la Poitiers".

Presedintele Observatorului impotriva islamofobiei din cadrul Consiliului francez al cultului musulman Abdallah Zekri a condamnat, citat intr-un comunicat, "aceasta lovitura in forta a unor extremisti veniti din toata Franta cu scopul de a predica inca o data ura fata de islam".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ANOFM: 320 locuri de munca vacante in UE