Regulatorii europeni au decis amanarea datei limita la care vor decide daca grupul Mittal Steel Co. poate sau nu depune o oferta de preluare ostila in valoare de aproximativ 20 miliarde de euro pentru rivalul Arcelor SA, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al Comisiei Europene, transmite Rompres. Jonathan Todd, principalul purtator de cuvant al executivului european, a anuntat ca data limita pentru decizia Comisiei a fost amanata de pe 19 mai pe 7 iunie, cele zece zile lucratoare suplimentare fiind necesare pentru studierea angajamentelor luate de Mittal pentru a rezolva toate problemele legate de libera concurenta.

Desi mai multe guverne europene si-au exprimat opozitia fata de o eventuala preluare a Arcelor, cel mai mare producator de otel din Europa si numarul doi mondial, analistii se astepta ca executivul UE sa-si dea acordul, deoarece exista putine domenii in care Mittal si Arcelor au activitati care se suprapun.

In timp ce Mittal, companie cu sediul in Olanda, este cel mai mare furnizor de oteluri pentru industria auto americana, rivalul Arcelor, companie cu sediul in Luxemburg, este concentrat pe piata europeana.

Aprobarea organismelor de reglementare europene este necesara in cazul in care companiile care doresc sa fuzioneze au impreuna o cifra de afaceri globala mai mare de 5 miliarde euro sau daca cel putin doua din aceste companii realizeaza fiecare o cifra de afaceri anuala mai mare de 250 milioane euro din activitatile pe care le desfasoara in Europa.