Un superiaht de 700 de milioane de dolari, care se presupune că ar fi deținut de președintele rus Vladimir Putin, se află într-un port italian și este modernizat pe banii unui proprietar anonim, scrie Financial Times.

Italia a confiscat superyacht-ul Scheherazade (foto) în luna mai a anului trecut, dar a permis proprietarului său anonim sancționat să continue să plătească pentru personalul navei, pentru întreținere și pentru reparații, în timp ce aceasta se află în portul toscan Marina di Carrara, potrivit FT.

Vasul de 140 metri, vechi de patru ani, are șase etaje, două heliporturi, o piscină, un salon de înfrumusețare și băi placate cu aur, conform FT și unui raport Insider.

În prezent, nava este renovată de Italian Sea Group, din Milano, care a confirmat lucrările pentru FT. Compania a refuzat să ofere mai multe detalii - inclusiv proprietarul.

Persoane care au cunoștință de acest lucru au declarat pentru FT că proprietarul iahtului Scheherazade este Eduard Khudainatov, fostul director executiv al companiei petroliere de stat Rosneft, care a fost sancționat de autoritățile europene.

Cu toate acestea, oligarhul este doar "proprietarul pe hârtie" al vasului, a relatat Bloomberg în luna mai a anului trecut.

Autoritățile americane cred că superyacht-ul ar putea aparține lui Putin, a relatat The New York Times în luna martie a anului trecut.

Scheherazade este unul dintre numeroasele bunuri de lux care au fost confiscate de Occident ca urmare a sancțiunilor drastice împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, care a început în februarie 2022. Alte iahturi confiscate, care ar fi deținute de oligarhi ruși, sunt Alfa Nero, în valoare de 81 de milioane de dolari, și Phi, în valoare de 48 de milioane de dolari.

Kremlinul și Italian Sea Group nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Insider.

Sursa foto: Shutterstock / nodi.jpg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri