Volumul tranzactiilor pe pietele financiare europene este asteptat sa scada in urmatoarele luni, perioada in care investitorii isi vor indrepta privirile spre mingea de fotbal si meciurile de la Cupa Mondiala din Germania, informeaza Rompres.
Ronaldinho va deveni subiectul principal de discutii, inlocuindu-l pe guvernatorul Bancii Central Europene, Jean Claude-Trichet, iar 4-4-2 va avea un impact mai mare decat cifrele de profit sau randamentul unei obligatiuni.

Analistii se astepta la o repetare a situatiei din 2002 cand cu prilejul Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Sud volumul tranzactiilor a scazut semnificativ. in plus, activitatea financiara la bursele europene va fi afectata si de faptul ca multi bancheri de la bancile de investitii vor urmarii meciurile din Germania. Numai bancile londoneze au cumparat aproximativ 20.000 de bilete la Cupa Mondiala 2006.

Potrivit datelor furnizate de banca franceza Societe Generale arata ca vanzarea de obligatiuni emise de companiile europene pe perioada Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Sud a reprezentat doar 8,8 procente din totalul acelui an. Acest procent a fost cel mai mic inregistrat in oricare an din perioada 2001-2005.

Cu toate acestea exista si analistii care sunt de parere ca de aceasta data efectul Cupei Mondiale asupra pietelor financiare va fi mult mai mic datorita orarului mai favorabil de desfasurare al meciurilor decat in 2002, cand pasionatii de fotbal din Europa erau nevoiti sa priveasca la primele ore ale diminetii meciurile care se desfasurau in Asia.

Cu toate acestea rivalitatea intre diferitele natiuni participante la Cupa Mondiala ar putea sa-si faca simtita efectele pe pietele financiare. Un exemplu in acest sens este accidentarea atacantului englez Wayne Rooney, care ar putea diminua sansele de castig ale echipei conduse de Sven-Goran Eriksson si pe cale de consecinta ar putea avea o influenta asupra evolutiei indicelui bursier FTSE 100.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri