Ronaldinho va deveni subiectul principal de discutii, inlocuindu-l pe guvernatorul Bancii Central Europene, Jean Claude-Trichet, iar 4-4-2 va avea un impact mai mare decat cifrele de profit sau randamentul unei obligatiuni.
       
Analistii se astepta la o repetare a situatiei din 2002 cand cu prilejul Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Sud volumul tranzactiilor a scazut semnificativ. in plus, activitatea financiara la bursele europene va fi afectata si de faptul ca multi bancheri de la bancile de investitii vor urmarii meciurile din Germania. Numai bancile londoneze au cumparat aproximativ 20.000 de bilete la Cupa Mondiala 2006.
       
Potrivit datelor furnizate de banca franceza Societe Generale arata ca vanzarea de obligatiuni emise de companiile europene pe perioada Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Sud a reprezentat doar 8,8 procente din totalul acelui an. Acest procent a fost cel mai mic inregistrat in oricare an din perioada 2001-2005.
       
Cu toate acestea exista si analistii care sunt de parere ca de aceasta data efectul Cupei Mondiale asupra pietelor financiare va fi mult mai mic datorita orarului mai favorabil de desfasurare al meciurilor decat in 2002, cand pasionatii de fotbal din Europa erau nevoiti sa priveasca la primele ore ale diminetii meciurile care se desfasurau in Asia.
       
Cu toate acestea rivalitatea intre diferitele natiuni participante la Cupa Mondiala ar putea sa-si faca simtita efectele pe pietele financiare. Un exemplu in acest sens este accidentarea atacantului englez Wayne Rooney, care ar putea diminua sansele de castig ale echipei conduse de Sven-Goran Eriksson si pe cale de consecinta ar putea avea o influenta asupra evolutiei indicelui bursier FTSE 100.