Economia Rusiei a crescut anualizat cu 5,5 procente, in trimestrul unu, aceasta fiind cea mai slaba crestere economica in decurs de un an, informeaza Rompres.

Rubla puternica a incetinit exporturile, inflatia a scazut investitiile, iar guvernul a esuat in incercarea de a incuraja dezvoltarea industriilor nepetroliere.

in trimestrul patru al anului trecut, cresterea Produsului Intern Brut a fost de 7,9 procente, a anuntat Serviciul Federal de Statistica. in primele trei luni ale anului trecut, PIB-ul a crescut cu 5,2 procente.

Rubla a crescut cu 6,5 procente fata de dolar, anul trecut, in timp ce inflatia a fost de 10 procente, ca urmare a majorarii preturilor la produsele petroliere. Din totalul exporturilor rusesti, 68 la suta au fost date de exporturile energetice.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a sustinut companiile de stat, in ultimele 18 luni, acestea triplandu-si partea la 30 la suta din productia de petrol a Rusiei, in parte din cauza confiscarii celei mai mari unitati a OAO Yukos Oil Co. de catre staul rus.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BRD face profit in crestere dar se teme de Ordonanta taxelor