Infrastructura la nivel global are nevoie de investitii masive, de 57.000 de miliarde de dolari pana in 2030, pentru a sustine asteptarile privind cresterea economica, potrivit firmei de consultanta McKinsey & Co, citata de CNBC, scrie Mediafax.

"Trebuie de fapt sa inlocuim toata infrastructura de pe fata planetei. Este o suma imensa", a declarat Robert Palter, unul dintre sefii diviziei de infrastructura globala a McKinsey, in timpul unui forum la New York.

Cele mai mari investitii sunt necesare pentru a finanta construirea de drumuri, proiectele in in sectorul energetic si infrastructura de alimentare cu apa si canalizare.

In acelasi timp, Palter a avertizat ca parteneriatele public-privat nu reprezinta o solutie universala pentru acoperirea lipsei de fonduri.

Investitori precum banca americana Morgan Stanley si fondul BlackRock se pregatesc sa profite, noteaza CNBC.

Citeste si:
Cum sa dai tonul schimbarii si sa te implici in acte caritabile
Cum sa dai tonul schimbarii...

"Exista un interes ridicat pe piata pentru oportunitati legate de sectorul energetic, (...) mai ales in America de Nord. In Europa, oportunitatile sunt datorate mai ales vanzarilor de active, precum si schimbarilor privind investitiile si reglementarile. In Asia-Pacific, privatizarile sunt motorul tranzactiilor", a declarat Chris Koski, seful pentru strategie la divizia de investitii in infrastructura a Morgan Stanley, prezent la acelasi eveniment.

Divizia de investitii in infrastructura a Morgan Stanley are active de 4 miliarde de dolari.

BlackRock, cea mare companie de admninistrare a activelor din lume, cu 4.100 de miliarde de dolari, a intrat pe piata infrastructurii in 2011, in special in America de Nord si Europa.

Citeste si:
Miscari in piata muncii: 1 din 2 romani vor sa isi schimbe jobul ACUM
Romanii vor sa-si schimbe...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schimbare volan de pe dreapta pe stanga: ce presupune si cat costa
Setari Cookie-uri