Noul presedinte al Ucrainei, Petro Porosenko, crede ca Ucraina are nevoie de o noua alianta in domeniul apararii si a spus ca va incepe negocierile cu Statele Unite si Europa, potrivit unui interviu publicat de cotidianul Bild, relateaza AFP.

"Nu exista o majoritate, in tara, pentru aderarea la NATO", potrivit lui Porosenko, care a obtinut o victorie, in urma cu cateva zile, in scrutinul prezidential ucrainean. "In general avem nevoie de o noua alianta in domeniul apararii cu Statele Unite si Europa, pentru a proteja Ucraina din punct de vedere militar", a spus el, adaugand ca, "in calitate de presedinte, ma voi angaja pentru o asemenea alianta si voi demara imediat negocieri".

"In trecut am renuntat la arma nucleara si am obtinut garantii de securitate rusesti, dar acum vedem bine ca aceste garantii nu valoreaza nimic. De aceea avem nevoie de o noua alianta", a continuat Porosenko, potrivit Mediafax.

El s-a declarat totodata "foarte optimist" in privinta calmarii situatiei din tara sa, amenintata de secesiune. "Cred ca putem sa revenim la pace in cateva luni, daca Rusia este pregatita pentru acest lucru", a adaugat Porosenko.
Moscova si-a exprimat, la inceputul saptamanii, intentia de a intra in dialog cu Porosenko. Presedintele ales vrea sa poarte discutii cu presedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui fragment din acelasi interviu acordat Bild, difuzat miercuri seara.

"Nu am nicio indoiala ca, exercitandu-si influenta, Putin poate sa puna capat luptelor" care afecteaza o parte din zona de est a Ucrainei, a declarat Porosenko.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri