"Sunt disponibil. Imi place ceea ce fac si privesc catre anii buni care vor urma pentru Erste", a declarat Treichl intr-un interviu acordat postului austriac ORF, citat de Reuters. Erste este proprietarul Bancii Comerciale Romane.

Actualul mandat al sefului Erste se incheie in iunie 2017. Treichl (62 ani) este presedinte al boardului si director general al Erste Group din iulie 1997. In pofida pierderilor mari anticipate in Romania si Ungaria, care vor aduce Erste la o pierdere record in acest an, banca nu are nevoie de capital suplimentar, a spus Treichl, citat de Mediafax.

"Avand in vedere rezultatele pe care ne asteptam sa le inregistram in urmatorii ani, consideram ca suntem suficient de bine capitalizati si vom intruni toate cerintele autoritatilor de reglementare de la Bruxelles si Frankfurt", a spus el. Titlurile Erste au inchis vineri in declin cu 16%, dupa ce banca austriaca a estimat pentru 2014 pierderi nete de pana la 1,6 miliarde de euro din cauza provizioanelor din Ungaria si Romania. Banca austriaca anticipeaza ca provizioanele vor atinge in acest an 2,4 miliarde de euro, cu 40% mai mult fata de estimarile anterioare.