"Daca sanctiunile de pe noua lista a Uniunii Europene devin efective, va fi fara indoiala o reactie din partea noastra", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe intr-un comunicat. Ambasadorii tarilor Uniunii Europene au ajuns, vineri, la Bruxelles, la un acord de principiu pentru impunerea unui nou set de sanctiuni economice Rusiei, acuzata de implicare directa in conflictul din estul Ucrainei, relateaza Mediafax.

Moscova a criticat faptul ca UE ia o decizie de principiu cu privire la noi sanctiuni - care urmeaza sa fie aprobate oficial incepand de luni - in timp ce vineri, la Minsk, s-a anuntat un armistitiu intre trupele de la Kiev si separatistii prorusi. "Uniunea Europeana (...) trimite in fapt un semn de sustinere directa celor care sustin razboiul la Kiev, care nu sunt multumiti de intalnirea de la Minsk", continua ministerul.

"In loc sa caute febril mijloace pentru a prejudicia economia propriilor sai membri si a Rusiei, Uniunea Europeana ar face mai bine sa sustina renasterea economica a regiunii Donbas", conchide textul, referindu-se la regiunea din estul separatist al Ucrainei.