Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat vineri ca extinderea NATO ar fi "o mare greseala, care va submina intregul sistem de securitate al Europei", denuntand intentia Kievului de a se apropia de Alianta Nord-Atlantica, informeaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Extinderea NATO este "o mare greseala, o provocare, o politica iresponsabila care submineaza angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate in Europa", a declarat Lavrov. In opinia sefului diplomatiei ruse, afirmatiile unor oficiali ucraineni privind renuntarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afecteaza procesul de pace, arata Mediafax.

"Uneori, am impresia ca unii membri ai Guvernului ucrainean, in special, domnul (premier Arseni) Iateniuk, nu sustin pasii care duc la normalizarea situatiei in estul Ucraieni", a denuntat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situatia din Ucraina "nu este o cauza a crizei de securitate din Europa, ci o consecinta a acesteia".
"Astfel, criza din Ucraina a reflectat в problemele cu care se confrunta domeniul securitatii din Europa", a subliniat el.

Citeste si:
Cate autovehicule diesel circula pe drumurile din Europa?
Numarul autovehiculelor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Relatiile NATO-Rusia s-au deteriorat in 2015, pe fondul crizei siriene