Tyrel Oates este un angajat al companiei Wells Fargo din Portland, care a considerat ca este vremea pentru o schimbare in sistemul profesional. Astfel, acesta i-a trimis un e-mail CEO-ului firmei, John Stumpf, prin care i-a cerut o marire de salariu de 10.000 de dolari atat pentru el cat si pentru alti 200.000 de angajati. De cand i-a trimis mailul, povestea sa a devenit cunoscuta in toata America dar si pe plan international. Business Insider, The Huffington Post si San Francisco Business Times sunt doar cateva dintre publicatiile care au scris despre acest subiect.

Intr-un interviu luat de catre Carla Vestal, americanul a mentionat faptul ca la baza acestui e-mail a stat dorinta sa de a schimba lumea in bine. De aceea inainte de a i se adresa sefului a vorbit cu ceilalti angajati despre problema lipsei de egalitate in ceea ce priveste venitul angajatilor din SUA. De asemenea, Oates a vrut ca prin acest e-mail sa ii faca pe ceilalti colegi sa inteleaga faptul ca opiniile lor conteaza si ca frica de a-si exprima ideile nu face decat sa alimenteze nedreptatea.

El sustine ca desi nu a crezut ca e-mailul va deveni atat de faimos, se bucura pentru faptul ca situatia sa ii poate determina si pe alti angajati nemultumiti sa ia masurile necesare. Intrebat daca considera ca sistemul corporativ devalorizeaza angajatii care le aduc profit companiilor, acesta a insistat asupra aspectului negativ al marilor corporatii care se folosesc de oameni pentru a avea castiguri cat mai mari fara sa le pese de nevoile acestora.

Conform unui alt interviu luat de catre Charlotteobserver, Oates nu regreta pasul pe care l-a facut si care i-a adus mii de multumiri din partea celorlalti angajati carora le-a scris. Chiar daca ar putea fi concediat, Oates a spus ca nu isi face griji in aceasta privinta. A lucrat aproape sapte ani in cadrul firmei insa considera ca altruismul l-a determinat sa depaseasca teama ca ar putea ramane fara un loc de munca.

5 lucruri pe care sa nu le...
Citeste si: Lucruri pe care sa nu le spui atunci cand negociezi salariul

Ce i-a scris Oates sefului sau?

Tyrel Oates a inceput prin a-i evidentia lui Stumpf faptul ca Wells Fargo are sansa de a-si ajuta angajatii si de a deveni astfel un model pentru celelalte corporatii carora sa le demonstreze faptul ca exista profit si acolo unde salariile sunt mai mari. A continuat prin a-i sugera faptul ca de veniturile mari ale companiei se pot bucura si angajatii sai. Oates a mai scris ca desi constientizeaza faptul ca functia sefului sau presupune o presiune mare din cauza diverselor responsabilitati, este nedrept ca salariul sau sa fie atat de mare in comparatie cu cel al celorlalti anagajati care nu castiga indeajuns de mult incat sa se poata intretina.

In final, i-a propus ca suma de 3 miliarde de dolari sa fie imparitia angajatilor sai, aceasta fiind o mica portiune din castigurile firmei. Dupa aceea a inclus o parte in care se adresa celorlalti angajati, spunandu-le ca este important sa ramana uniti intrucat fiecare dintre ei a contribuit la succesul de care se bucura Wells Fargo si impreuna pot muta muntii din loc si pot face auzita vocea fiecaruia.

Maini

Doar unul din patru angajati...
Citeste si: Doar unul din patru angajati are foarte mare incredere in angajator

Foto: Maini, Shutterstock

Potrivit Businessinsider, CEO-ul Wells Fargo, John Stumpf, a crescut la o ferma din Minnesota. La originile modeste ale acestuia se adauga si faptul ca nu lua note bune la scoala si nu dispunea de multi bani, motiv pentru care s-a angajat ca brutar dupa ce a terminat liceul. In cele din urma a intrat la Universitatea St. Cloud si s-a angajat la o banca. Si-a terminat studiile dupa ce a obtinut un master in business in cadrul Universitatii din Minnesota.

Sursa foto: Shutterstock.com