Grupul francez Sanofi, cu activitati si in Romania, a anuntat ca va lansa 18 noi medicamente in urmatorii cinci ani, produse care vor genera vanzari suplimentare de peste 30 miliarde de euro, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Sanofi intentioneaza sa lansese sase noi medicamente in 2015, cadenta urmand apoi sa scada la circa 2 produse pe an, se arata intr-un comunicat al grupului farmaceutic. Noile medicamente vor fi folosite in tratarea unor boli rare si a diabetului, precum si a unor diverse afectiuni cardiovasculare si imunologice, a declarat Elias Zerhouni, presedintele diviziei de cercetare si dezvoltare a Sanofi.

Incasarile totale din vanzarea celor 18 noi medicamente in primii cinci ani de la lansare sunt estimate la peste 30 miliarde de euro. Cifrele nu includ eventualele costuri de risc, potrivit comunicatului.

Sanofi estimeaza ca vanzarile de medicamente folosite in tratarea diabetului vor stagna sau vor inregistra o crestere usoara in perioada 2015-2018.

Grupul francez este prezent in peste 100 de tari, in 41 dintre acestea detinand si unitati de productie. In Romania, grupul Sanofi este prezent cu doua entitati juridice distincte - Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, aproximativ 20% din productia locala de medicamente fiind destinata exportului. Sanofi Romania a ocupat anul trecut locul doi pe piata farmaceutica locala, cu o cota de piata de 7% si vanzari de 827,5 milioane lei, fiind devansata de compania Roche, potrivit datelor Cegedim.

Citeste si:
Sanofi oferă doze de medicament antimalaric pentru 300.000 de...
Sanofi oferă doze de...

Sursa foto: Sanofi, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Brexit: Fără muncitorii est-europeni, legumele din Marea Britanie rămân pe câmp
Setari Cookie-uri