Coreea de Nord a acuzat Statele Unite ca i-au intrerupt conexiunea la Internet la inceputul saptamanii si l-a catalogat "maimuta" pe presedintele american, pentru ca a incurajat cinematografele sa proiecteze filmul "The Interview" care il parodiaza pe liderul nord-coreean, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Barack "Obama este in continuare imprudent in vorbe si fapte, ca o maimuta intr-o padure tropicala", afirma Comisia Nationala nord-coreeana pentru Aparare (NDC), acuzandu-l pe presedintele american ca a indemnat sali de cinema sa difuzeze filmul de Craciun.

"In cazul in care Statele Unite continua sa fie arogante, despotice si sa foloseasca metode de gangster in pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui sa tina cont de faptul ca actiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale", a declarat un purtator de cuvant.

In urma cu o luna, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, in urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil difuzarii filmului "The Interview" ("Interviul care ucide!"), o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a negat atacul.

Dupa ce a anulat, initial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a razgandit si a programat premiera in anumite sali de cinema, in Statele Unite, in ziua de Craciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Citeste si:
SUA au lansat atacuri cibernetice impotriva Iranului
Statele Unite au lansat...

Obama a repetat ca Sony nu ar fi trebuit sa anuleze premiera.

Coreea de Nord a fost privata de conexiunea la Internet marti, pentru scurt timp, la o zi dupa o prima intrerupere generala de noua ore care ar putea sa fi fost orchestrata ca represalii fata de atacul informatic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Update: Trump, primul presedinte american in Coreea de Nord