Comunitatea internationala trebuia sa fi intervenit militar in Siria din vara anului 2013, asa cum propunea Franta, a precizat presedintele Francois Hollande, citat de AFP, in contextul in care in Paris a avut loc saptamana trecuta un atentat revendicat de Al-Qaida.

François Hollande a facut aceste declaratii la bordul portavionului Charles-de-Gaulle, care se indreapta spre Golful Persic. "Portavionul va permite, in caz de necesitate, efectuarea de operatiuni mai intense si mai eficiente in Irak", in cadrul ofensivei contra retelei teroriste Stat Islamic, a adaugat Hollande, conform Mediafax.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 200.000 de morti. Reteaua terorista Stat Islamic si Al-Qaida in Peninsula Arabia au revendicat atentatele comise saptamana trecuta in Franta, soldate cu 17 morti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Joia neagra in Franta. Toata tara este paralizata de o greva generala