Presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat vineri autoritatile ucrainene ca au lansat o operatiune militara de anvergura impotriva rebelilor prorusi si ca sunt responsabile de zeci de crime comise in ultimele zile in estul Ucrainei, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Autoritatile de la Kiev au dat ordinul oficial pentru lansarea unei operatiuni militare de anvergura practic pe toata linia de contact" dintre fortele ucrainene si rebelii prorusi, a afirmat Putin, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de securitate rus. "Ele utilizeaza artileria, lansatoare de rachete si aviatia fara distinctie" intre rebeli si civili, inclusiv in "sectoare dens populate", a acuzat presedintele rus.

"Si toate acestea sunt insotite de sloganuri de propaganda privind aspiratia lor pentru pace, precum si de cautarea unor responsabili", a adaugat el.

Dar "responsabilitatea apartine celor care dau astfel de ordine criminale", a subliniat Putin. Aceasta operatiune a Kievului s-a soldat cu "zeci de morti si raniti, nu doar soldati din ambele tabere, dar si civili, ceea ce este si mai tragic", a adaugat el.

Presedintele rus a mai afirmat ca i-a adresat o scrisoare, in urma cu o saptamana, omologului sau ucrainean, Petro Porosenko, in care ii propunea retragerea armamentului greu la o distanta suficienta pentru a impiedica tirurile asupra cartierelor rezidentiale.

"Din nefericire, nu doar ca nu am primit un raspuns clar, dar am vazut actiuni total contrare" propunerii ruse, a precizat el. Putin a repetat ca numai "negocierile de pace si instrumentele politice" vor putea solutiona conflictul. "Sper ca, in final, bunul simt va prevala" la Kiev, a adaugat el.

Vladimir Putin si membrii Consiliului de securitate rus au tinut ulterior un moment de reculegere pentru a aduce un omagiu persoanelor ucise in ultimele zile in Ucraina.

Estul Ucrainei s-a confruntat joi cu cea mai sangeroasa zi de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk in septembrie. Cel putin 40 de persoane, civili si militari, au fost ucise in 24 de ore, potrivit unui bilant intocmit de AFP pe baza cifrelor oficiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri