Toshiba va plati 465 de milioane de dolari pentru furtul unor secrete industriale

Compania Toshiba, cel de-al saptelea mare producator de microprocesoare, a anuntat ca va va lua toate masurile necesare pentru a pune in aplicare o hotarare a unei instante americane, prin care a fost obligata sa plateasca suma de 465 de milioane de dolari despagubire companiei Lexar Media Inc, pentru furtul unor secrete de fabricatie.

Initial, suma stabilita in instanta era de numai 84 de milioane de dolari, insa Lexar a facut contestatie, considerand ca despagubirile ce i se cuvin sunt mult mai mari.

Aceasta suma este cu 10 procente superioara intregului profit net al companiei japoneze pentru anul fiscal incheiat, care este de 423 de milioane de dolari.

Toshiba a subliniat ca nu va modifica previziunile pentru anul fiscal 2004-2005.

Lexar, ale carui carduri de memorie sunt folosite in echipamente electronice de ultima generatie, precum playerele muzicale si camerele digitale, a sustinut in prezentarea cazului in fata instantei ca anumite secrete industriale i-au fost furate prin intermediul unui director executiv de la Toshiba, care inainte a ocupat un loc proeminent in board-ul Lexar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri