UE va amenda companiile suspectate ca au format un cartel al bitumului

Autoritatea antitrust europeana va amenda companiile acuzate ca s-au inteles asupra preturilor la bitumul folosit pentru asfaltare, au declarat surse apropiate acestui caz, conform NewsIn

Compania British Petroleum a atras atentia asupra cartelului, dar potrivit unei surse este foarte posibil ca BP sa nu fie amendata. Cartelul este investigat de patru ani si ii vizeaza pe gigantii petrolieri Total, Shell si Exxon Mobil, precum si un grup de firme de constructie olandeze, dupa cum a reiesit dintr-un document publicat din greseala pe internet in urma cu doi ani. In mod normal, comisia nu dezvaluie numele companiilor pe care le cerceteaza. Amenzile ar putea fi stabilite la o intalnire a comisarilor europeni ce va avea loc la 13 septembrie, au precizat sursele.

Firma Total a refuzat sa comenteze, iar grupurile Shell si ExxonMobil nu au putut fi contactate. Cazul a fost gestionat de catre comisarul pentru piata interna si servicii Charlie McCreevy, deoarece comisarul pentru concurenta Neelie Kroes face parte de aproape 15 ani din consiliul de administratie al unei dintre firmele anchetate, compania olandeza Ballast Nedam.

Printre celelalte firme investigate se numara Kuwait Petroleum, grupul suedez specializat in bitum Nynas, rafinaria Smid & Hollander a firmei olandeze Esha Group si constructorii olandezi BAM Group, Heijmans, Dura Vermeer si Koninklijke Volker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri